Cheezy Choc
Rupa cheezy choc yg telah di'deko' kan:
Bile ade org oder menda2 yg kite tatau buat, rule no.1..ape yg penting ialah..cakap ok je
(walaupun dalam hati tatau camne nak buat)..tapi lantak lah..bagaimana dan dgn care ape itu..haruslah boleh dipikirkan kemudian kan..
so itu lah yg terjadi kat aku bile ade org mau mengorder chocolate cheese cake..hoho
so kat sini nak share cam ne nak buat choc cheese cake atau name glemer yg lebih ade kick lagi utk market purpose..cheezy choc
so bagaimanakah cara-caranya??
mula-mula seperti yg tidak perlu diajar lagi..sediakan base sponge chocolate cake..hah..(jgn cakap aku tak cakap pulak ok)
BAHAN-BAHAN
1-gelatine powder--------------------1 1/2 tablespoon gelatine powder
full cream milk---------------------250 ml
telur kuning------------------------2 biji
2-cooking chocolate------------------130 gm
3-cream cheese----------------------350 gm
gula--------------------------------125 gm
KAIFIAT SEPERTI BIASA
1-Gelatine powder + Full cream milk + telur kuning=double boil sampai gelatine larut
2-Cooking chocolate=double boil sampai cair, then masukkan dalam adunan gelatine di atas.
3-Cream cheese + gula=pukul sampai texture smooth, then slowly camporkan adunan di atas(gelatine n cooking chocolate td)
4-Chillkan dalam fridge=3 hours
5-siap sedia utk dideco or enak dimakan begitu sahaja..huahua
beginilah rupa yg telah siap di'chill'kan:
selamat mencuba!(berusahalah dalam bahasa kartun jepun yg telah dialihbahasa)
3 comments:
besla blog ni ayep... kau buat bisnes kat egypt ke., aku pun baru start bisnes ni. jengukla blog aku kalau rajin
http://majdinakamarulzaman.iluvislam.com
abg ayep nye cheese cake mmg mantap gile hehe
nmpak begitu lazart skali....aku jeles*
Post a Comment