Friday, 10 July 2009

tumpang bakul orang. kemudian angkat sendiri. kahkah

Well


Kalau dulu, ada orang mintak resepi dari cheesecake dari aku dan bila dia buat lepas tu tak jadi dan mesti dia complain kan sebab siapa lagi yang nak dimengadu kan. hahaha. kadang-kadang aku agak frust jugak lah.

Tapi mungkin ada silap dari aku jugak lah sebenarnya mungkin ada benda yang aku lupa nak pesan. benda apa pon kalau fail mesti post mortem

macam pakai oven tu oven jenis macam mana misalnya. kalau yang jenis buat pakai oven arab api bawah saja. ah kirim sajalah. tak payah lah kau nak complain sebab buat macam mana pon mungkin kek tu akan keras macam sabun juga. hahaha

pastu macam pantang2 yang dia orang tak jaga sangat macam telur tak boleh campur langsung dan banyak lagi lah malas nak cerita. kalau nak aku cerita jom jumpa direct di dapur!


tapi kali ni alhamdulillah walaupun effort membuat kek ini adalah 100% drpd tuan punya kek sendiri, alhamdulillah aku rasa aku sudah pesan apa yang termampu dan mungkin walaupun tidak banyak, mungkin itu adalah sikit-sikit jadi penyumbang untuk hasilnya yang sangat memberangsangkan sekali, sebab rasanya dia mmg first timer kot. hehh



perhatikan texture surface yang sangat licin. mahal tu sebenarnya walaupun tepi2 ada hangit sedikit.




Ok nak buat ayat loser jap bole tak?

Sebab aku lelaki, sebenarnya skill membuat kek ini aku acquire accidentally saja 5 tahun yang lepas. tak payah la diceritakan di sini ya sejarahnya, sebab memang kelakar.

dan rupa-rupanya bagus jugak lah macam tu. sebab kebetulan rupanya dengan skill yang tidak seberapa ini, ada jugak sumbangan aku kat hidup seseorang

mungkin kalau itu adalah boleh dikira pencapaian dalam hidup aku. aku ada reason untuk bangga.=) hahahaha

4 comments:

|| syazwaniadnan || said...

bagus.. bagus..

maskedfacies said...

oh, lawa kek. hehe

bujang sudin said...

bagus lah sangat

mimi, ceh.haha

Amermeftah said...

Ok nak buat ayat macam bagus jap bole tak?

Mungkin inilah yang orang panggil beginner's luck.

Template Design | Elque 2007